Kuzminovej opäť nevyšla streľba, ďakovala za podporu

NETKY.SK • 17 Február 2014, 17:54 • 2 min
Kuzminovej opäť nevyšla streľba, ďakovala za podporu

ČERVENÁ POĽANA - Anastasia Kuzminová po 27. mieste z pretekov na 12,5 km s hromadným štartom: "Pri nádychu ma dráždi na kašeľ. Začalo sa to po stíhačke. Dúfam, že na štafetu sa dám dokopy, chcem podržať tím."

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová sa do druhej zo štyroch streleckých položiek pondelňajších pretekov biatlonistiek na 12,5 km s hromadným štartom na ZOH v Soči držala na dohľad od medailových pozícií. Potom urobila dve chyby a vytratila sa - napokon definitívne - z popredia. Skončila na 27. mieste s dovedna piatimi "minelami" a mankom 3:33,4 min na víťaznú Bielorusku Dariu Domračevovú.

 

"V úvodných dvoch kolách som sa snažila držať s ňou tempo, ale opäť ma zradila streľba - už tá druhá ma rázne odsunula na vzdialené pozície," rekapitulovala držiteľka zlata z rýchlostných pretekov a pod vplyvom svojho zdravotného stavu šetrila slovami: "Pri nádychu ma dráždi na kašeľ. Začalo sa to po stíhačke. Dúfam, že na štafetu sa dám dokopy, chcem podržať tím." 

Kuzminová mala pri rozjazďovaní pád, ktorý sa však zrejme zaobišiel bez väčších následkov: "Nebol až taký zlý. Podkĺzla sa mi lyža a spadla som na chrbát. Dúfam, že z toho bude len modrina. Môj dnešný výkon to neovplyvnilo." 

 

Rodáčka z Ťumeňa druhý raz v rade skončila na 27. mieste, nedokázala nadviazať na skvelý úspech z ouvertúry biatlonových súťaží: "Samozrejme, je fajn, že som stihla v dobrej bežeckej aj streleckej forme vyhrať zlato. Teraz je to mix fyzickej a psychickej únavy. Telesne som vyčerpaná do takej miery, aká sa dala predpokladať. Z mentálnej stránky to nechcem označiť za nejakú ponorkovú chorobu, ale predsa len - sme tu už tretí týždeň, len bežci na lyžiach a biatlonisti, je to trochu obmedzujúce." 

 

Kuzminová sa v cieli uklonila a neskôr vysvetlila toto svoje gesto: "Bolo to vyjadrenie vďaky všetkým, ktorí ma povzbudzovali počas celej trate a držali mi palce bez ohľadu na výsledok." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies