Kuzminová veľmi túži pomôcť miešanej štafete SR

NETKY.SK • 18 Február 2014, 15:05 • 2 min
Kuzminová veľmi túži pomôcť miešanej štafete SR

SOČI - V stredu sa predstavia v drese SR Jana Gereková, Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt a Matej Kazár.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V drese Slovenska nastúpi v stredajších miešaných biatlonových štafetách (2 x 6 km a 2 x 7,5 km) na zimných olympijských hrách v ruskom Soči aj Anastastia Kuzminová. Rodáčku z Ťumenu trápi zlý zdravotný stav, no ani ten jej nezabráni v tom, aby sa vydala na trať ako druhá v poradí za Janou Gerekovou. Doplnia ich Matej Kazár a Pavol Hurajt. Preteky sa v komplexe Laura v Červenej Poľane začnú v stredu 19. februára o 15.30 h SEČ. 

Kuzminová bola po pondelkových pretekoch s hromadným štartom takmer bez hlasu a jej ďalšia olympijská účasť bola otvorená. Dvojnásobná olympijská víťazka má zápal hrtana, ale bez zvýšenej teploty. So zdravotnými problémami bojuje prakticky od triumfu v rýchlostných pretekoch. V utorok ani netrénovala, ležala na izbe vo vytrvalostnej olympijskej dedine, liečila sa a rozhodla, že chce v stredu pomôcť tímu. 

"Pondelkové preteky boli skôr o vôli. Mala problémy s dýchaním, čo sa odzrkadlilo na streľbe. V stredu chce nastúpiť a pomôcť družstvu. Je pripravená podať v štafetách stopercentný výkon. Uvidíme, ako sa bude jej stav ďalej vyvíjať a či bude schopná štartovať aj v ženských. Verme, že áno," povedal strelecký tréner Anastasie Kuzminovej Juraj Sanitra.

Slováci nenastúpia na štart pretekov s hromadným štartom ako favoriti, môžu len prekvapiť. V minulosti boli na Svetovom pohári v Kontiolahti v tejto disciplíne už tretí, na majstrovstvách sveta skončili na 7. mieste. "Ak by sme mali dobrú streľbu s málo dobíjaniami, potom by sme mohli dosiahnuť pekné umiestnenie," uviedol Matej Kazár. 

Miešané štafety na 2 x 6 km žien a 2 x 7,5 km mužov budú mať na zimných olympijských hrách premiéru. Na posledných troch svetových šampionátoch vyhralo túto disciplínu Nórsko. Jediné preteky Svetového pohára v sezóne v Östersunde sa skončili v novembri triumfom českej štvorice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona