Kuzminová striebro v stíhačke neobhájila, skončila šiesta!

NETKY.SK • 11 Február 2014, 18:01 • 2 min
Kuzminová striebro v stíhačke neobhájila, skončila šiesta!

SOČI - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová neobhájila v stíhacích pretekoch žien na ZOH striebro spred štyroch rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová si na XXII. zimných olympijských hrách v ruskom Soči nevybojovala druhú medailu. Po zlate v nedeľňajších rýchlostných pretekoch na 7,5 km nepridala cenný kov v utorkových stíhacích pretekoch žien na 10 km. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Ťumenu skončila na 6. mieste a neobhájila v tejto disciplíne 2. priečku spred štyroch rokov v kanadskom Vancouveri. 


Víťazkou stíhacích pretekov žien na 10 km v biatlone na zimných olympijských hrách v Soči sa v utorok podvečer v Červenej Poľane stala Bieloruska Daria Domračevová. Druhá skončila s odstupom 37,6 s Nórka Tora Bergerová a bronzovú medailu si vybehala a vystrieľala Slovinka Teja Gregorinová (+42,0).


Kuzminová doplatila na dve chyby na strelnici, po ktorých museli v jej podaní nasledovať dve trestné kolá. Mrzieť ju môže najmä chybný výstrel pri poslednej streleckej položke v stoji, keď z medailovej pozície klesla na 7. miesto. Záverečným šprintom do cieľa svoje umiestnenie o jednu priečku zlepšila. "Veľmi som sa snažila, prepáčte mi to. Nešlo to podľa plánu. Dva trestné okruhy sú priveľa. Lyže boli výborne pripravené, cítila som sa dobre, ale podmienky na trati mi veľmi nevyhovovali. Nehľadám výhovorky, no oteplilo sa, trať bola rozbitá. Keďže  v porovnaní s ostatnými pretekárkami som vyššia a ťažšia, zabárala som sa viac do snehu, kým ostatné šli ľahšie. Mám ešte dva pokusy, pevne verím, že ľudia mi budú držať palce," uviedla v prvej reakcii pre RTVS 29-ročná Kuzminová. 


Druhá slovenská reprezentantka Janka Gereková skončila na 35. mieste, keď musela absolvovať štyri trestné okruhy, a celkovo zaostala za víťazkou o takmer tri a pol minúty. 

"Posun vo výsledkovej listine v porovnaní s rýchlostnými pretekmi to síce je (predtým 43., pozn.), ale so štyrmi trestnými okruhmi sa nedalo príliš zlepšiť. Nie som veľmi spokojná. Na prvú 'ležku' som prišla rozhodená, druhá a tretia boli super," uviedla v prvej reakcii pre RTVS Gereková. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona