Kuzminová sa môže zapísať do histórie olympiády

NETKY.SK • 7 Február 2014, 15:21 • 2 min
Kuzminová sa môže zapísať do histórie olympiády

SOČI - Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová sa môže stať prvou biatlonistkou v histórii, ktorá obháji na zimných olympijských hrách prvenstvo v individuálnej disciplíne a získa dve zlaté medaily.

slovakia

left justify in out

Ženské biatlonové preteky sú v programe zimných olympijských hier od roku 1992, premiéru mali v Albertville, odvtedy má každá z disciplín vždy iné meno víťazky.

 

Kuzminová nastúpi v Soči v pozícii obhajkyne prvenstva v rýchlostných pretekoch na 7,5 km. V súčasnosti ju neradia medzi favoritky na zlato, ale mala by podľa predpovedí obsadiť miesto v popredí výsledkovej listiny. Od zimných olympijských hier 2010 sa na majstrovstvách sveta postavila na pódium len v roku 2011 v rýchlostných pretekoch. Dvadsaťdeväťročnú Slovenku čaká obhajoba v nedeľu od 15.30 SEČ v areáli Laura nad Soči. 

 

Medzi najväčšie favoritky rýchlostných pretekov patria Tora Bergerová z Nórska, Vita Semerenková z Ukrajiny a Andrea Henkelová z Nemecka. Prekvapiť môžu aj Kaisa Mäkäräinenová z Fínska, Olena Pidrušná z Ukrajiny či Oľga Viluchinová z Ruska. Šprint je jedinou individuálnou disciplínou, v ktorej skvelá Nórka Tora Bergerová ešte nezískala nikdy zlato na majstrovstvách sveta či zimných olympijských hrách. Vo Vancouveri 2010 skončila na 33. mieste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies