Kuzminová pobeží v londýnskej olympijskej štafete

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 14:00 • 2 min
Kuzminová pobeží v londýnskej olympijskej štafete

Kuzminová pobeží v londýnskej olympijskej štafete

slovakia

left justify in out

img

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová bude členkou oficiálnej štafety s olympijským ohňom k Hrám XXX. olympiády v Londýne. Na túto čestnú úlohu zlatú i striebornú medailistku zo ZOH 2010 vybral Slovenský olympijský výbor, ktorý bol v tejto súvislosti oslovený hlavným partnerom štafety, spoločnosťou Samsung. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského olympijského výboru (SOV) olympic.sk.
      Kuzminová pricestuje do Veľkej Británie na tri dni od 18. do 20. júla, teda týždeň pred slávnostným otvorením olympijských hier, ktoré sa uskutoční 27. júla. S olympijským ohňom pobeží 19. júla na predmestí Londýna a pri tejto príležitosti preruší aj letnú prípravu vo Fínsku.
      Pred OH 2008 v Pekingu bežal v štafete s olympijským ohňom na čínskom území olympijský víťaz v chôdzi na 20 km zo Soulu 1988 Jozef Pribilinec. Pred ZOH 2006 v Turíne bol zase organizátormi štafety spomedzi bežcov vybraný prezident SOV František Chmelár. Pocty sa mu dostalo v Ríme, teda dejisku OH 1960.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies