Kuzminová mala v ťažkom snehu ťažké nohy, Gerekovú morí streľba

NETKY.SK • 11 Február 2014, 18:11 • 2 min
Kuzminová mala v ťažkom snehu ťažké nohy, Gerekovú morí streľba

SOČI/ČERVENÁ POĽANA - Dve slovenské biatlonové reprezentantky mali v utorňajšej olympijskej stíhačke odlišné príbehy svojich problémov.

slovakia

left justify in out

Anastasia Kuzminová klesla oproti šprintu o päť miest, po zlate vybojovala 6. miesto a sťažovala sa na ťažký sneh. Teda jej problém bol beh. To Janu Gerekovú opäť trápila streľba a po štyroch netrafených terčíkoch sa posunula len o 8 miest na 35. priečku. A chcela viac. 
      

Populárna Nasťa prišla do cieľovej mix-zóny opäť vysmiata. Dobré znamenie, lebo na Červenú Poľanu zaľahol v uplynulých hodinách mrak prekladovej "kačice" z amerických zdrojov, ktorý biatlonistku istým spôsobom znemožnil. A tak sa šepkalo, že medzi novinárov nepríde, tobôž keď v druhej súťaži nenaplnila reálne medailové ambície. No prišla a sviežo referovala: "Nie, na štart som nešla s tým, že musím získať medailu. Na to človek nesmie myslieť tak intenzívne. Dobre som sa naladila, počasie bolo pekné..."
      

Neskôr jej strelecký tréner Juraj Sanitra konštatoval že v tíme urobili všetko preto, aby sa o inkriminovanej mediálnej záležitosti nedozvedela. A tak mohla pokojne hovoriť o tom, ako vnímala stíhačku: "Oteplilo sa teda riadne, trať bola rozbitá, organizátori robili čo mohli, aby to udržali. No nie úplne sa dalo, pri každom mojom kroku sa to podo mnou rozbíjalo, zabárala som sa do hĺbky. Začala som pomalšie, aby som si ušetrila sily, lenže trestné kolo na poslednej stojke to pokazilo. Snažila som to stiahnuť k tej druhej-tretej pozícii, ale dievčatá boli odo mňa ľahšie." 
      

Ťažko nájsť pozitíva, keď sa na stíhačke dajú štyri trestné. To bola hlavná téza Gerekovej: "No, možno boli pozitívom druhá ležka a prvá stojka. Ale posun vpred malý, štyri trestné kolá veľa. Sama sa snažím prísť na to, čo je so mojou streľbou." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies