Kuzminová má medailu: Je krásna

NETKY.SK • 10 Február 2014, 18:59 • 2 min
Kuzminová má medailu: Je krásna

SOČI - Syn Anastasie Kuzminovej Jelisej: "Mami, nevedel som, že keď vyhráš medailu, tak bude na Slovensku sviatok".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Biatlonistka Anastasia Kuzminová už dostala svoju druhú zlatú olympijskú medailu. V Olympijskom parku v Soči jej ju v pondelok krátko po 20.15 h miestneho času (17.15 SEČ) zavesil na krk svetový rekordér v skoku o žrdi Sergej Bubka. Následne si víťazka rýchlostných pretekov na 7,5 km s hrdosťou zaspievala štátnu hymnu a neubránila sa slziam dojatia.

"Nechcela som prejaviť emócie, verila som, že to vydržím. Chcela som zaspievať celú štátnu hymnu. Slzy sa však nedali zastaviť. Stáť na zimných olympijských hrách druhýkrát na najvyššom stupni je niečo výnimočné," povedala po prevzatí si cenného kovu. 

Dvadsaťdeväťročná Slovenka teraz môže porovnávať zlaté medaily z Vancouveru i Soči. Obe sú podľa jej slov krásne. "Rusi i Kanaďania dali do medailí myšlienku, obe sú výnimočné," tvrdila Kuzminová. 

Slovenka predviedla veľké gesto, keď sa po vystúpení na najvyšší stupienok po oznámení jej mena hlboko poklonila smerom k divákom. Vyjadrila tak vďaku fanúšikom za ich podporu i organizátorom za ich pohostinnosť a starostlivosť. Podľa ruských novinárov to bol nádherný staroslovanský zvyk. "Veď dnes bolo celé pódium slovanské. Bola som tam ja, Ruska Viluchonová i Ukrajinka Vita Semerenková," reagovala na otázku ruského novinára dvojnásobná olympijská víťazka. 

Na slávnostný ceremoniál ju prišli podporiť kolegyne biatlonistky, vedenia slovenskej výpravy a Slovenského olympijského výboru, veľvyslanec Slovenska v Ruskej federácii, manžel Daniel, ale aj fanúšikovia. "Na ceremónii bola aj moja sestra s manželom a synom. Rodičia boli na biatlonovom štadióne, kde podporovali brata Antona," uviedla biatlonistka, ktorá si na slávnosť vzala špeciálne náušnice. 

Po svojom nedeľňajšom triumfe prijala množstvo blahoželaní, ozvali sa jej priatelia, známi i bývalí tréneri. Stihla sa už porozprávať aj so synom Jelisejom. "Povedal mi: ´Mami, nevedel som, že keď vyhráš medailu, tak bude na Slovensku sviatok´," uviedla Kuzminová, ktorá už myslí na utorňajšie stíhacie preteky. Do nich vyštartuje ako prvá zo šesťdesiatčlenného štartového poľa. 

Deň po pretekoch absolvovala okrem ceremoniálu ľahky tréning i regeneráciu. "Včera bolo ťažké zaspať, dnes to bude už oveľa jednoduchšie," doplnila Anastasia Kuzminová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies