Kuzminová je tehotná, ukončila sezónu

NETKY.SK • 8 Január 2015, 10:44 • 2 min
Kuzminová je tehotná, ukončila sezónu

BANSKÁ BYSTRICA - Úspešná biatlonistka a aktuálne už aj dvojnásobná slovenská Športovkyňa roka Anastasia Kuzminová je tehotná a predčasne ukončila sezónu.

slovakia

left justify in out

V ročníku 2014/2015 ešte neabsolvovala žiadne preteky Svetového pohára. Po avizovanom vynechaní úvodného podujatia vo švédskom Östersunde neštartovala ani v rakúskom Hochfilzene a slovinskej Pokljuke, čo už nebolo v pláne.

 

"V novembri som absolvovala naplno posledné sústredenie. Ak by tehotenstvo prebiehalo tak, ako moje prvé, nastúpila by som aspoň na jedny preteky Svetového pohára. Zdravotný stav mi to však nedovoľuje, takže v tejto sezóne už, bohužiaľ, nenastúpim do pretekov Svetového pohára," uviedla na štvrtkovej tlačovej besede v Banskej Bystrici Anastasia Kuzminová, ktorá má už syna Jeliseja. 

 

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica na ZOH 2014 v Soči v rýchlostných pretekoch na 7,5 km ako vôbec prvá biatlonistka v histórii obhájila zlatú medailu z Vancouveru 2010. S celkovým ziskom dvoch zlatých a jednej striebornej medaily je už najúspešnejšia žena v slovenskej olympijskej histórii. Pridala ešte 6. miesto v stíhacích pretekoch na 10 km a bola aj členka miešanej štafety na 5. mieste. Vo Svetovom pohári 2013/14 absolvovala svoju doteraz najlepšiu sezónu - v celkovej klasifikácii obsadila 6. miesto, v konečnom poradí pretekov s hromadným štartom bola druhá. Dvakrát vyhrala preteky SP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies