Kuzminová druhá vo vytrvalostných pretekoch

NETKY.SK • 28 November 2013, 16:43 • 2 min
Kuzminová druhá vo vytrvalostných pretekoch

ÖSTERSUND - Slovenská reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová obsadila výborné druhé miesto vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch v rámci 1. kola Svetového pohára 2013/14 vo švédskom Östersunde.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná rodáčka z ruského Ťumenu prehrala v dramatickej koncovke o 1,2 s s českou biatlonistkou Gabrielou Soukalovou a pripísala si prvých 54 bodov do hodnotenia bojov o krištáľové glóbusy. Tretia skončila Francúzka Marie Laure Brunetová s odstupom 16,2 s.

Kuzminová na náročnej 15-km trati so štyrmi streleckými položkami trikrát vybielila všetkých päť terčíkov. Zaváhala iba na prvom z dvoch stanovísk v stoji, keď dvakrát netrafila. Nebyť týchto dvoch trestných minút, suverénne by zvíťazila. Kuzminová tesne viedla aj po záverečnej štvrtej streľbe, ale Soukalová ju skvelým bežeckým záverom pripravila o víťazstvo. Zverenke Daniela Kuzmina a Juraja Sanitru sa vo vytrvalostných pretekoch darilo aj v minulej sezóne. V Östersunde bola dvanásta a na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave dokonca štvrtá.

Z pätice slovenských biatlonistiek v 101-člennom štartovom poli sa podarilo tesne zabodovať aj Janke Gerekovej. Zverenka Milana Gašperčíka sa odrazila do olympijskej sezóny z 38. miesta, keď za víťazkou zaostala vinou štyroch trestných minút o 4:06,0. Ďalšie tri Slovenky dopadli nasledovne: 57. Terézia Poliaková, 68. Martina Chrapánová a 73. Paulína Fialková. Program SP v Östersunde pokračuje vo štvrtok od 17.15 h vytrvalostnými pretekmi mužov na 20 km.

"Výkon Nasti Kuzminovej v bežeckej časti aj na strelnici je bez diskusie výborný. Sezónu odštartovala možno až nad očakávanie. Janka Gereková po nevydarenej druhej položke zabojovala a dosiahla nakoniec na bodované umiestnenie. Mladé dievčatá solídne bežali, ale lepší výsledok si odstrelili na strelnici," komentoval vedúci slovenskej výpravy v Östersunde Milan Gašperčík. Na margo toho, že preteky sa vzhľadom na silný vietor a celkovú nepriazeň počasia konali deň po stanovenom termíne, podotkol: "Prognóza počasia spočiatku nebola dobrá ani pre dnešok. Pôvodne hlásili ešte silnejší vietor, ale nakoniec to organizátorom s presunutím pretekov vyšlo."

Svetový pohár v biatlone - Östersund (Švéd.) - vytrvalostné preteky žien na 15 km:

1. Gabriela Soukalová (ČR) 47:56,0 min (2 trestné minúty), 2. Anastasia Kuzminová (SR) +1,2 (2), 3. Marie Laure Brunetová (Fr.) +16,2 (1), 4. Jekaterina Jurievová (Rus.) +26,4 (1), 5. Tiril Eckhoffová (Nór.) +38,2 (2), 6. Daria Domračevová (Biel.) +44,7 (4), ...38. Janka Gereková +4:06,0 (4), 57. Terézia Poliaková +6:00,3 (5), 68. Martina Chrapánová +6:57,6 (6), 73. Paulína Fialková (všetky SR) +8:03,7 (7).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies