Kuzminová a tréner Sanitra: Šance na medaily ešte budú

NETKY.SK • 12 Február 2014, 16:00 • 2 min
Kuzminová a tréner Sanitra: Šance na medaily ešte budú

SOČI - Utorňajšie stíhacie preteky žien nevyšli Anastasii Kuzminovej podľa predstáv.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvá pozícia na štarte a konečné šieste miesto boli sklamaním, ale najúspešnejšia zimná olympionička slovenskej histórie si z toho príliš ťažkú hlavu nerobí: "Veď šance na medaily ešte budú."

Najbližšia sa jej naskytne už v piatok podvečer, keď nastúpi na štart individuálnych pretekov na 15 km. V tejto disciplíne sa jej v prebiehajúcej sezóne darilo. V úvodných pretekoch Svetového pohára vo švédskom Östersunde obsadila druhú priečku za Češkou Gabrielou Soukalovovu, keď stratila iba 1,2 s, a v druhých v nemeckom Ruhpolding skončila tesne za prvou desiatkou. "Aj v ďalších pretekoch sa pokúsim zabojovať o medailu. Okrem individuálnych nastúpim aj v štafetách," uviedla Kuzminová.

Dvadsaťdeväťročnú pretekárku čakajú ďalej v pondelok preteky s hromadným štartom na 12,5 km a predstaviť by sa mala aj v budúcotýždňových mixoch a štafete žien. "Každý štart je pre nás šanca na medailový zisk a osobne si myslím, že Nasťa ešte nepovedala posledné slovo," uviedol jej strelecký tréner Juraj Sanitra.

V utorok ju o cenný kov pripravili podmienky v biatlonovom Komplexe Laura i nevydarená posledná strelecká položka. "Lyže išli dobre, ale ja nie. Na trati som sa necítila optimálne. Som o niečo ťažšia ako ostatné dievčatá a pri každom pokuse silno sa odraziť, som sa zabárala. Jednoducho som na tejto trati nedokázala letieť," uviedla.

Napriek tomu, že nezopakovala výborný bežecký výkon zo šprintu, až do poslednej streľby bojovala o medailu. No práve záverečných päť terčov ju pripravilo o šancu na cenný kov. "Zmeškala som prvú ranu, odložila som ju a potom sa mi už nedalo poriadne nadýchnuť. S každou ďalšou ranou som už bojovala. Boli už také vydreté, vždy sú najťažšie tá štvrtá a piata rana," opísala rozhodujúce momenty Kuzminová, ktorá strávila na strelnici príliš dlhú dobu a netrafila predposledný 19. terč.

 

Po dvoch náročných štartoch bol pre Kuzminovú najdôležitejší oddych a tak v stredu netrénovala. "Vypustíme tréning a aj streľbu. Možno aj na dva dni," uviedol Sanitra po pretekoch. Pre Tím Kuzminová bolo rovnako podstatné aj napraviť škody po poslednej mediálnej kontroverzii: "Pokúsime sa utlmiť tú nie veľmi príjemnú klímu, ktorá je navodená. Skúsime to dať do poriadku, aby sme sa mohli v pokoji pripraviť na ďalšie preteky," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies