Kuyt tretím najstarším strelcom v histórii Eredivisie

NETKY.SK • 24 Október 2016, 10:36 • 2 min
Kuyt tretím najstarším strelcom v histórii Eredivisie

ROTTERDAM - Feyenoord Rotterdam v nedeľňajšom šlágri 10. kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže proti Ajaxu Amsterdam stratil vôbec prvé ligové body v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

Líder Eredivisie však vzhľadom na priebeh musel byť spokojný aj s bodom, ktorý v 85. min zachránil veterán Dirk Kuyt. Tridsaťšesťročný univerzál (nar. 22. júla 1980) svojím zásahom dosiahol jeden významný míľnik. Podľa štatistického twitterového konta OptaJohan sa stal tretím najstarším hráčom v dejinách Eredivisie, ktorý dokázal prekonať súperovho brankára. Pred Kuytom sú už iba dve legendy - bájny Johan Cruyff a Arnold Mühren.

 

Po stretnutí s úhlavným rivalom však poriadne soptil. "Mali sme Ajax na lopate. Počas takýchto zápasov máte zvyčajne jednu-dve čisté šance, my sme ich však mali štyri alebo päť. Predviedli sme dobrý prvý polčas, ale po prestávke sme párkrát zaváhali a protivník to využil na vedúci gól. Na druhej strane, som rád, že sme nakoniec dokázali vyrovnať. Podľa môjho názoru sme však mohli dosiahnuť viac," skonštatoval Kuyt podľa webu Voetbal International. Jeho spoluhráča Eljera Eliu mrzelo, že Feyenoord nevyužil šancu zvýšiť náskok pred druhým Ajaxom na rozdiel ôsmich bodov (momentálne Feyenoord 28, Ajax 23, pozn.). "Teší ma, že som prihral na gól. Dirk pri ňom preukázal svoje kvality. Naším cieľom bolo triumfovať. Trochu v nás teraz prevláda sklamanie. Už do prestávky sme mohli vyhrávať 3:0, no po nej bolo zrazu 0:1. Našťastie sme nezložili zbrane. Musím však povedať, že to nebol úplne náš deň," dodal 29-ročný Elia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona