Kuvajt žaluje MOV

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 16:07 • 2 min
Kuvajt žaluje MOV

KUWAIT CITY - Kuvajtská vláda si chce od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) vysúdiť vo Švajčiarsku miliardu amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Arabská krajina je už od októbra minulého roka suspendovaná pre zásahy politikov do športových záležitostí. V januári prišli na kuvajtské súdy žaloby na 14 členov exekutívy národného olympijského výboru, obvinení boli z korupcie a zasahovania do športovej sféry. Tentoraz sa ministerstvo pre mládež na čele so šejkom Salmanom al-Homúdom Al Sabahom rozhodlo obrátiť na švajčiarsku justíciu.


Výkonný výbor MOV na júnovom zasadnutí konštatoval, že vzhľadom na suspendáciu kuvajtskí športovci, ktorí sa kvalifikujú na OH 2016 do Ria de Janeiro, budú môcť na podujatí súťažiť jedine pod olympijskou vlajkou.

 

Salman označil rozhodnutia MOV za neprijateľné. "Kuvajt preukázal úprimnú snahu spolupracovať na riešení situácie, ale narazil na nepochopenie. Ocitli sme sa v nepríjemnej situácii, v zahraničí na nás hľadia ako na zločincov," povedal šéf rezortu.


Kuvajt prvý raz suspendovali v roku 2010, ale vtedajší líder krajiny Sabah Al Ahmad Al Sabah sa zaviazal, že zabezpečí autonómne postavenie pre NOV a trest bol zrušený. Kuvajtskí športovci mohli reprezentovať na OH 2012 v Londýne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona