Kúsok 34-ročnej torty zo svadby princa Charlesa a Diany vydražili za 1268 eur

NETKY.SK • 18 December 2015, 11:31 • 2 min
Kúsok 34-ročnej torty zo svadby princa Charlesa a Diany vydražili za 1268 eur

BRATISLAVA - V americkom aukčnom dome Nate D. Sanders Auctions vo štvrtok vydražili kúsok torty podávanej na svadbe britského princa Charlesa a už zosnulej princeznej Diany. Ako uviedol manažér aukčnej siene Michael Kirk, ovocný múčnik servírovali v Buckinghamskom paláci počas rannej svadobnej recepcie, na ktorej sa zúčastnilo 120 najbližších príbuzných a priateľov páru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný zákusok predali za 1375 dolárov (v prepočte 1268 eur), pričom vyvolávacia cena bola 1100 dolárov. Nový majiteľ alebo majiteľka dostane dezert spolu s pôvodným bielo-strieborným balením, v ktorom sa nachádza aj darčeková karta od novomanželov.


Dvojica sa zosobášila 29. júla 1981 v londýnskej Katedrále svätého Pavla po tom, ako sa vo februári toho istého roka zasnúbili. Diana sa čoskoro po sobáši stala jednou z najznámejších osobností na svete a jedným z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny. Mali spolu dvoch synov - princov Williama a Harryho. Manželstvo plné škandálov sa však skončilo rozvodom. Pár rozchod oficiálne oznámil v decembri 1992 a rozvod uzavreli v roku 1996. V roku 1997 vyvolal obrovský záujem médií Dianin románik s egyptským filmovým producentom Dodim Al-Fayedom. Spolu s ním 31. augusta 1997 vo veku 36 rokov zahynula pri autonehode v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies