Kurz maďarského forintu klesol na historické minimum

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 16:26 • 2 min
Kurz maďarského forintu klesol na historické minimum

BUDAPEŠŤ - Kurz maďarského forintu klesol vo štvrtok na historické minimum, keď v priebehu dopoludnia sa za jedno euro platilo viac než 328 forintov.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra Reuters, v dopoludňajších hodinách dosiahol kurz forintu historické minimum 328,4 HUF/EUR. Neskôr sa však čiastočne zotavil na 327,71 HUF/EUR. Od začiatku roka klesol kurz maďarskej meny oproti euru približne o 6 %. Dôvodom sú podľa ekonómov najmä nízke úrokové sadzby centrálnej banky. Tá uviedla, že na nízkej úrovni zostanú úrokové sadzby počas tohto aj budúceho roka.

 

Slabý forint je podľa agentúry DPA výhodný najmä pre maďarských exportérov, keďže zlacňuje ich produkty na medzinárodných trhoch. Podporu tak predstavuje aj pre maďarskú ekonomiku ako celok, keďže tá je do veľkej miery orientovaná na vývoz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies