Kurz libry voči doláru sa stabilizoval

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 18:24 • 2 min
Kurz libry voči doláru sa stabilizoval

LONDÝN - Kurz libry oproti doláru bol vo štvrtok na londýnskom trhu na poludnie v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom stabilný.

slovakia

left justify in out

Celý rad bánk prognózuje, že libra v nasledujúcich týždňoch bude oslabovať, ale britská mena od pondelka prejavuje odolnosť. Kurz eura oproti libre sa tiež takmer nezmenil a bol na úrovni 0,8285 GBP/EUR. Spoločná európska mena mierne oslabila oproti doláru, a to o 0,1 % na 1,1116 USD/EUR.


Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, zostával v blízkosti 3,5-mesačného maxima, na ktoré sa vyšplhal po minulotýždňovom britskom odhlasovaní odchodu z EÚ. Americká mena väčšinou profitovala z masívnej vlny averzie voči riziku, ktorá zasiahla globálne trhy po odhlasovaní brexitu. Avšak oslabenie očakávaní, že v USA sa v tomto roku zvýšia úrokové sadzby, ubralo doláru časť sily.


Česká koruna a maďarský forint vo štvrtok mierne posilnili, ale poľský zlotý trochu oslabil. Koruna si do 10:09 SELČ prilepšila o 0,13 % na 27,119 CZK/EUR a forint stúpol o 0,14 % na 316,500 HUF/EUR. Poľský zlotý si však pohoršil o 0,19 % na 4,4244 PLN/EUR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies