Kurz jüanu voči doláru je najvyšší od konca vlaňajška

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 12:00 • 2 min
Kurz jüanu voči doláru je najvyšší od konca vlaňajška

PEKING - Kurz čínskej meny vzrástol a je aktuálne voči doláru najvyššie od konca roka 2015. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Čínska centrálna banka (People's Bank of China, PBOC) dnes stanovila referenčný kurz jüanu na 6,4905 CNY/USD. Vo štvrtok (10. 3.) sa kurz nachádzal ešte na úrovni 6,5127 CNY/USD. Nárast kurzu čínskej meny bol najprudší od 2. novembra 2015 a jej kurz bol vyššie naposledy 30. decembra 2015.

 

Hlavným dôvodom uvedeného vývoja je oslabenie dolára. Negatívny vplyv na dolár malo posilnenie eura, ktoré podporili opatrenia Európskej centrálnej banky (ECB). Pozitívny vplyv na spoločnú európsku menu mali predovšetkým vyhlásenia šéfa ECB Maria Draghiho, ktorý na tlačovej konferencii po štvrtkovom zasadnutí Rady guvernérov, uviedol, že banka v najbližšom čase neplánuje ďalšie zníženie sadzieb. To podľa obchodníkov podporilo euro a odštartovalo globálne oslabovanie dolára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies