Kurz eura zostáva nad úrovňou 1,13 USD/EUR

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 19:06 • 2 min
Kurz eura zostáva nad úrovňou 1,13 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny sa drží nad úrovňou 1,13 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po prekvapivo dobrých údajoch z ekonomiky eurozóny okolo obeda dosiahol kurz eura dnešný vrchol 1,1381 USD/EUR. Euro neskôr stratilo svoje zisky a podvečer sa predávalo po 1,1350 USD, podobne ako ráno. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1348 (v pondelok: 1,1349) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8812 (0,8811) eura.

 

Vyšší rast ekonomiky eurozóny v 1. kvartáli, než sa čakalo, podporil spoločnú menu len dočasne, uviedli obchodníci. Za prvé tri mesiace 2016 sa hrubý domáci produkt (HDP) eurozóny zvýšil o 0,6 %, čo bolo o niečo viac, než sa predpokladalo. "Ekonomika eurozóny mala vďaka súkromnej spotrebe dobrý štart do tohto roka," uviedol expert firmy Capital Economics Jack Allen. Dnes ráno tiež mierne pozitívne prekvapila správa o vývoji nemeckej priemyselnej produkcie.

 

Devízový trh sa však naďalej sústredí predovšetkým na menovú politiku v USA. Vyjadrenia šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej v pondelok (6. 6.) večer však mali len krátkodobý vplyv na devízový trh. Yellenová vyjadrila mierny optimizmus ohľadom ďalšieho vývoja ekonomiky USA, nedala však žiadne jasné signály, kedy bude Fed zvyšovať úrokové sadzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies