Kurz eura zostáva nad hranicou 1,08 USD/EUR

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:50 • 2 min
Kurz eura zostáva nad hranicou 1,08 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny vymazal prvé straty z ázijského obchodovania a opäť sa dostal nad hranicu 1,08 USD/EUR. Aktuálne sa euro predávalo po 1,0803 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu (22. 3.) napoludnie referenčný kurz na 1,0807 (v utorok: 1,0802) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Zhoršenie nálady nemeckých spotrebiteľov nemalo na euro výraznejší vplyv. Mnohí Nemci sa obávajú, že zrýchľujúca sa inflácia zníži ich kúpnu silu, ukázala dnešná správa poradenskej spoločnosti GfK. Hlavným dôvodom zvýšenia inflácie bol nárast cien motorových palív a vykurovacieho oleja.

 

Finančné trhy sa dnes sústredia na USA, kde vystúpi šéfka americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenová. Navyše sa očakáva hlasovanie v Kongrese o zrušení Obamovej zdravotnej reformy. Prípadné odmietnutie jej zrušenia by vyvolalo trvalé pochybnosti o schopnosti novej vlády presadiť ďalšie sľubované opatrenia.

 

Sľuby nového amerického prezidenta Donalda Trumpa týkajúce sa miliardových investícií do infraštruktúry a zníženia daní vyvolali v uplynulých mesiacoch eufóriu na finančných trhoch. Investori však už začínajú pochybovať, či sa zo slov stanú skutky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies