Kurz eura zostáva hlboko pod úrovňou 1,14 USD/EUR

NETKY.SK • 9 Február 2015, 09:54 • 2 min
Kurz eura zostáva hlboko pod úrovňou 1,14 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny sa nezotavil z výrazných piatkových (6. 2.) strát. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1330 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v piatok večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz na 1,1447 USD/EUR.

 

Negatívny vplyv na spoločnú menu mali koncom minulého týždňa makroekonomické údaje z USA. Mesačná správa z trhu práce pozitívne prekvapila. Zrýchľuje sa totiž aj doteraz slabý rast miezd. Ak bude tento vývoj pokračovať, neexistuje dôvod, prečo by americká centrálna banka (Fed) nemala začať zvyšovať úrokové sadzby niekedy v polovici tohto roka.

 

Údaje z amerického trhu práce zrejme budú mať vplyv na devízový trh aj na začiatku nového týždňa. Investori sa okrem toho budú sústrediť predovšetkým na vývoj v Grécku a na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies