Kurz eura vzrástol na takmer 2-ročné maximum

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 10:04 • 2 min
Kurz eura vzrástol na takmer 2-ročné maximum

FRANKFURT NAD MOHANOM - Na finančných trhoch je naďalej vysoký záujem o spoločnú európsku menu. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1670 USD, pričom v noci nadnes jeho kurz vyskočil až na 1,1684 USD/EUR. To bolo najviac od augusta 2015.

slovakia

left justify in out

Kurz spoločnej európskej meny sa už v predchádzajúcich dňoch pohyboval na takmer 2-ročných maximách. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok (21. 7.) napoludnie referenčný kurz na 1,1642 USD/EUR.

 

Na začiatku nového týždňa čakajú investori na dôležité makroekonomické údaje. Inštitút Markit zverejní indexy nákupných manažérov (PMI) pre eurozónu aj USA, ktoré načrtávajú, akú majú náladu vysokí predstavitelia firiem.

 

Účastníci trhu sa okrem toho už pripravujú na stredajšie (26. 7.) zasadnutie americkej centrálnej banky (Fed). Nepočíta sa síce s ďalším zvýšením sadzieb, ale investori očakávajú signály ďalšieho vývoja menovej politiky v tomto roku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona