Kurz eura vzrástol na 6-týždňové maximum 1,0788 USD/EUR

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 11:23 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 6-týždňové maximum 1,0788 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny vyskočil na 6-týždňové maximum. Dôvodom je zvýšenie optimizmu investorov ohľadom francúzskych prezidentských volieb. Kurz eura sa dnes ráno dostal až na 1,0788 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok (20. 3.) napoludnie referenčný kurz na 1,0752 (v piatok: 1,0737) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Obavy z víťazstva kandidátky pravicovo-populistického Národného frontu Marine Le Penovej vo francúzskych prezidentských voľbách sa znížili. Z prvej televíznej debaty piatich vedúcich kandidátov, ktorá sa konala v pondelok večer, vyšiel podľa online prieskumu víťazne Emmanuel Macron. Macrona považovalo za najpresvedčivejšieho 29 % divákov, zatiaľ čo jeho konkurentov maximálne 20 %.

 

Podľa aktuálnych prieskumov by Macron v druhom kole proti Le Penovej získal až 60 % hlasov. Ak by sa v druhom kole proti Le Penovej postavil Francois Fillon obvinený z korupcie, bol by rozdiel menší. Finančné trhy považujú zvolenie Le Penovej za nebezpečenstvo, keďže požaduje napríklad vystúpenie Francúzska z eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona