Kurz eura vzrástol na 1,1214 USD/EUR

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 11:35 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,1214 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny po výrazných štvrtkových (19. 5.) stratách mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kurz eura sa dnes ráno dostal až na 1,1214 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,1197 (v stredu: 1,1279) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8931 (0,8866) eura.

 

Od polovice tohto týždňa euro výrazne oslabilo a jeho kurz padol na najnižšiu úroveň od konca marca. Dôvodom je nárast očakávaní týkajúcich sa zvyšovania úrokových sadzieb v USA. Na základe vyjadrení viacerých predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) a protokolu z posledného zasadnutia menového výboru Fedu (FOMC) počítajú investori s tým, že menová politika v USA sa bude sprísňovať rýchlejšie, než sa doteraz predpokladalo. Opäť sa dokonca hovorí o tom, že Fed zvýši úrokové sadzby možno už v júni.

 

Dnes sa očakáva len málo makroekonomických údajov. V Nemecku v apríli opäť výrazne klesli ceny výrobcov. Hlavnou príčinou je prudký medziročný pád cien energií. Z USA sa popoludní ešte čakajú čísla z realitného trhu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona