Kurz eura vzrástol na 1,0923 USD/EUR

NETKY.SK • 9 December 2015, 10:35 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,0923 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz eura dnes pokračoval v raste z utorka (8. 12.). Informovala o tom agentúra DPA. Kurz eura sa dnes ráno zvýšil na 1,0923 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila referenčný kurz v utorok napoludnie na 1,0875 (v pondelok: 1,0809) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Rozhodujúcim faktorom pre vývoj kurzu eura je v súčasnosti menová politika americkej centrálnej banky Fed, tvrdí analytik nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralf Umlauf. "Účastníci trhu špekulujú o politike Federálneho rezervného systému (Fed), už nie o rozhodnutí na najbližšom zasadnutí, ale o ďalšom vývoji v priebehu budúceho roka."

 

Správa o nemeckom zahraničnom obchode nezabrzdila rast kurzu spoločnej európskej meny. Export v októbri medzimesačne klesol o 1,2 %, čo bolo viac, než sa očakávalo. Naopak, dovoz prekvapivo výrazne vzrástol, konkrétne o 3,4 %. V medziročnom porovnaní sa však export zvýšil o 3,3 % a import stúpol o 3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies