Kurz eura vzrástol na 1,0781 USD/EUR

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 08:40 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,0781 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny nadviazal na výrazné zisky z predchádzajúcich dvoch obchodných dní a pokračuje v raste.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0781 USD, čo bolo najviac od 7. februára. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok (16. 3.) napoludnie referenčný kurz na 1,0726 (v stredu: 1,0622) USD/EUR.

 

Experti zdôvodňujú posilnenie spoločnej európskej meny signálmi, že zvýšenie úrokových sadzieb v eurozóne sa môže udiať rýchlejšie, než sa doteraz predpokladalo. Naposledy guvernér rakúskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Ewald Nowotny uviedol, že ECB môže zvýšiť sadzby ešte pred skončením programu nákupu dlhopisov. Ak sa táto diskusia viac dostane do pozornosti devízového trhu, euro by z toho mohlo profitovať, myslí si expert Commerzbank Lutz Karpowitz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies