Kurz eura vzrástol na 1,0718 USD/EUR

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:50 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,0718 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny mierne vzrástol. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0718 USD, čo je o niečo viac než pred víkendom. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok (27. 1.) referenčný kurz na 1,0681 (vo štvrtok: 1,0700) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Sporný imigračný dekrét amerického prezidenta Donalda Trumpa nemal na devízový trh zásadnejší vplyv. Dolár síce na začiatku nového týždňa mierne oslabil, pokles jeho kurzu však bol len obmedzený. "Finančné trhy nemajú radi hektickú, prekvapivú politiku, ktorá vytvára chaos," uviedol analytik Commerzbank Ulrich Leuchtmann. Trhy sa však rýchlo upokojili.

 

V ďalšom priebehu dneška by mohli mať vplyv na kurz spoločnej európskej meny správy o vývoji inflácie v Nemecku, o dôvere v ekonomike eurozóny rovnako ako o spotrebe a vývoji realitného trhu v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies