Kurz eura vzrástol na 1,0699 USD/EUR

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 08:46 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,0699 USD/EUR

SINGAPUR - Spoločná európska mena počas dnešného obchodovania v Ázii posilnila a jej kurz oproti doláru stúpol o 0,2 %. Dosiahol tak mesačné maximum. Dôvodom sú špekulácie, že Európska centrálna banka (ECB) by mohla zvýšiť kľúčové úrokové sadzby ešte pred ukončením svojho programu stimulov, ktorý predĺžila do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno v Ázii predávalo po 1,0699 USD, čo bolo o 0,2 % viac ako minulý týždeň na konci obchodovania. Kurz spoločnej meny pritom nakrátko vyskočil až na 1,0701 USD/EUR, čo bola jeho najvyššia úroveň od 9. februára.

 

Spoločná mena tak zareagovala na správy, že niektorí členovia Rady guvernérov ECB minulý týždeň na svojom zasadaní debatovali o zvýšení kľúčových úrokových sadzieb. Ale táto debata bola krátka a nemá zatiaľ širšiu podporu, uviedol zdroj, ktorý nechcel byť menovaný.

 

Väčšie posilnenie eura brzdia aj očakávania, že americká centrálna banka Fed tento týždeň zrejme rozhodne o zvýšení svojich úrokových sadzieb vďaka februárovému robustnému nárastu nových pracovných miest v amerických firmách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies