Kurz eura vzrástol na 1,0591 USD/EUR

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 09:23 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,0591 USD/EUR

FRANKFURT - Spoločná európska mena nadviazala na štvrtkové (9. 3.) kurzové zisky. Ich dôvodom boli vyjadrenia Európskej centrálnej banky (ECB), ktorá sa zatiaľ nepripravuje na ukončenie monetárnych stimulov.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0591 USD, čo bolo o niečo viac než vo štvrtok večer. ECB stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,0551 (v stredu: 1,0556) USD/EUR.

 

ECB po štvrtkovom zasadnutí Rady guvernérov oznámila, že bude pokračovať vo svojej extrémne uvoľnenej menovej politike. Banka tiež o niečo zlepšila svoje rastové a inflačné prognózy pre tento a budúci rok.

 

Pozitívne čísla týkajúce sa vývoja nemeckého exportu z dnešného rána už nedokázali dodatočne podporiť kurz eura. Nemecký vývoz rovnako ako dovoz na začiatku tohto roka stúpli viac, než sa očakávalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies