Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1315 USD/EUR

NETKY.SK • 12 Február 2015, 11:19 • 2 min
Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1315 USD/EUR

FRANKFURT - Spoločná európska mena nijako nezareagovala na neúspech rokovaní ministrov financií o Grécku. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dnes ráno sa euro predávalo po 1,1315 USD, teda takmer pri rovnakom kurze ako v stredu (11. 2.) večer. To znamená, že dolár stál 0,8838 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,1314 USD/EUR.

 

Na mimoriadnom stretnutí, kde sa riešila otázka gréckeho dlhu, sa ministri financií eurozóny v noci nadnes nedohodli na žiadnom spoločnom postupe. Ani nezverejnili, ako je obvyklé, spoločné vyhlásenie. Rokovania medzi novou gréckou vládou a veriteľmi by mali pokračovať v na budúci týždeň v pondelok (16. 2.).

 

Ak stroskotajú aj tieto rokovania, podľa Commerzbank sa výrazne zvýši riziko, že Atény zbankrotujú a vystúpia z eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies