Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1173 USD/EUR

NETKY.SK • 20 September 2016, 09:21 • 2 min
Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1173 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny stagnuje. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1173 USD, teda len o málo nižšie než v pondelok (19. 9.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1165 (v piatok: 1,1226) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8957 (0,8908) eura.

 

Devízový trh sa sústredí na stredajšie (21. 9.) rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed) o nastavení menovej politiky. Dnes sa z USA očakávajú čísla o začatej výstavbe domov a počte stavebných povolení. Expert nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralf Umlauf počíta s dobrými číslami. Podľa neho však tieto čísla nebudú mať zásadnejší vplyv na očakávania týkajúce sa zvýšenia úrokových sadzieb.

 

Už v pondelok pozitívne údaje z amerického realitného trhu nedokázali podporiť dolár. Index NAHB sentimentu na trhu rezidenčných nehnuteľností v septembri prekvapivo výrazne vzrástol a dostal sa najvyššie za 11 mesiacov.

 

Väčšina expertov predpokladá, že Fed nezvýši úrokové sadzby. V poslednom čase prichádzali z ekonomiky väčšinou správy, ktoré sklamali očakávania. Navyše sa blížia prezidentské voľby. Preto Fed s najväčšou pravdepodobnosťou počká s ďalším sprísňovaním menovej politiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona