Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1055 USD/EUR

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 09:37 • 2 min
Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1055 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno prakticky stagnuje.

slovakia

left justify in out

Trh čaká na večerné rozhodnutie americkej centrálnej banky Fed o nastavení úrokových sadzieb. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1055 USD, teda pri rovnakom kurze ako v utorok (28.7.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,1025 (v pondelok: 1,1058) USD/EUR.

 

Experti očakávajú, že v stanovisku Federálneho rezervného systému (Fed) k záverom dvojdňového zasadnutia o nastavení menovej politiky nájdu signály, kedy banka po prvýkrát od finančnej a hospodárskej krízy zvýši úrokové sadzby. Za prakticky vylúčenú sa považuje možnosť, že by Fed zvýšil sadzby už dnes večer. Mnohí ekonómovia počítajú s nárastom sadzieb v septembri. V uplynulých mesiacoch mali vyhliadky na zvýšenie úrokov v USA a extrémne uvoľnená menová politika v eurozóne negatívny vplyv na euro.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies