Kurz eura stagnuje na úrovni 1,0944 USD/EUR

NETKY.SK • 11 December 2015, 10:41 • 2 min
Kurz eura stagnuje na úrovni 1,0944 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes nenašiel jasný smer. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0944 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok (10. 12.) napoludnie referenčný kurz na 1,0943 (v stredu: 1,0941) USD/EUR.

 

Nemecké spotrebiteľské ceny sa v novembri opäť zvýšili len mierne. Spolkový štatistický úrad dnes potvrdil svoj prvý odhad, podľa ktorého boli spotrebiteľské ceny v novembri o 0,4 % vyššie ako v rovnakom mesiaci vlani. V porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi sa inflácia o niečo zrýchlila. Napriek tomu zostáva jej tempo rovnako ako v ostatných krajinách eurozóny hlboko pod inflačným cieľom ECB. ECB zaručuje cenovú stabilitu pri medziročnej miere inflácie tesne pod dvomi percentami. Podľa expertov je napriek tomu otázne, či ECB v rámci boja s dlhodobo nízkou infláciou v budúcnosti ešte viac uvoľní svoju menovú politiku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies