Kurz eura stagnuje na úrovni 1,0632 USD/EUR

NETKY.SK • 13 Február 2017, 10:50 • 2 min
Kurz eura stagnuje na úrovni 1,0632 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa prakticky stagnuje. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0632 USD, teda približne s rovnakým kurzom ako v piatok (10. 2.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz na 1,0629 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

V priebehu dnešného obchodovania sa neočakáva zverejnenie žiadnych dôležitých makroekonomických údajov, ktoré by mohli dať devízovému trhu nové impulzy. Záujem investorov sa zrejme sústredí na utorkové (14. 2.) vystúpenie šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej pred Kongresom.

 

"Inak je v centre záujmu opäť raz Grécko," uviedol expert National-Bank Dirk Gojny. Či sa bude Medzinárodný menový fond (MMF) ďalej podieľať na pomoci krajine, zostáva otvorené rovnako ako reakcia gréckej vlády na dodatočné konsolidačné opatrenia, ktoré požadujú veritelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies