Kurz eura stagnuje a zostáva na úrovni okolo 1,2745 USD/EUR

NETKY.SK • 29 Október 2014, 08:42 • 2 min
Kurz eura stagnuje a zostáva na úrovni okolo 1,2745 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny stagnuje po utorkovom (28. 10.) náraste. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,2745 USD, teda len o niečo drahšie, ako v utorok večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila referenčný kurz v utorok napoludnie na 1,2748 (v pondelok: 1,2679) USD/EUR.
      

Investori zrejme budú zdržanliví pred skončením dvojdňového zasadnutia menového výboru americkej centrálnej banky (Fed), ktoré sa začalo v utorok. Fed zverejní rozhodnutie týkajúce sa nastavenia menovej politiky dnes večer. Vo všeobecnosti sa počíta s tým, že banka oznámi ukončenie programu nákupu dlhopisov na podporu ekonomiky. Väčšie napätie na trhu však vzbudzujú špekulácie, či Fed vo svojom komuniké naznačí, kedy začne zvyšovať úrokové sadzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona