Kurz eura sa stabilizoval na úrovni 1,0680 USD/EUR

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 18:37 • 2 min
Kurz eura sa stabilizoval na úrovni 1,0680 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny sa dnes stabilizoval po výraznom poklese v priebehu tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

Euro sa neskoro popoludní predávalo po 1,0680 USD, teda pri rovnakom kurze ako vo štvrtok (30. 3.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,0691 (vo štvrtok: 1,0737) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9354 (0,9314) eura.

 

Tesne pred víkendom sa euro stabilizovalo, uviedli experti. Aktuálne stáli v centre záujmu devízového trhu údaje o vývoji spotrebiteľských cien. Medziročná miera inflácie v eurozóne sa v marci spomalila na 1,5 % a opäť padla výrazne pod 2-% inflačný cieľ ECB. "Pokles inflácie utlmil špekulácie týkajúce sa zvyšovania úrokových sadzieb," uviedol expert Commerzbank Christoph Weil.

 

Ešte na začiatku týždňa spôsobili posilnenie eura špekulácie, že úroky v eurozóne môžu vzrásť rýchlejšie, než sa čakalo. Kurz spoločnej meny sa dostal nad hranicu 1,09 USD/EUR. Aktuálne spomalenie tempa rastu spotrebiteľských cien však dalo ECB priestor, aby ešte dlhší čas ponechala svoju menovú politiku extrémne uvoľnenú, čo malo negatívny vplyv na euro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies