Kurz eura sa mierne zotavil po prudkých stratách z minulých dní

NETKY.SK • 16 December 2016, 10:43 • 2 min
Kurz eura sa mierne zotavil po prudkých stratách z minulých dní

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes zmazal časť strát z predchádzajúcich dní. Euro sa ráno predávalo po 1,0440 USD.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok (15. 12.) padol jeho kurz až na 1,0367 USD/EUR, čo bolo najmenej od začiatku roka 2003. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok referenčný kurz na 1,0419 USD/EUR.

 

Hlavným dôvodom poklesu spoločnej európskej meny sú očakávania, že americká centrálna banka (Fed) na budúci rok o niečo viac sprísni menovú politiku, než sa pôvodne predpokladalo. To výrazne podporuje kurz dolára voči mnohým menám.

 

Fed v stredu (14. 12.) zvýšil kľúčový úrok o 25 bázických bodov a signalizoval, že v roku 2017 by mohol sprísniť menovú politiku trikrát.

 

Kurz eura po stratách z uplynulých dní vypadol z pásma, v ktorom sa obchodoval počas minulých dvoch rokov. V prípade ďalšieho poklesu by jeho kurz mohol padnúť až na 0,95 USD/EUR. "Treba preto počítať s hodnotami okolo 0,95 USD," uviedli experti nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona