Kurz eura sa mierne zostavil na 1,1354 USD/EUR

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:31 • 2 min
Kurz eura sa mierne zostavil na 1,1354 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Investori na devízovom trhu zatiaľ reagujú uvoľnene na hroziacu platobnú neschopnosť Grécka. Pondelkové (16. 2.) rokovanie ministrov financií eurozóny o riešení gréckych dlhových problémov skončilo bez výsledku.

slovakia

left justify in out

Kurz spoločnej európskej meny sa dnes ráno nachádzal na o niečo vyššej úrovni, ako bolo dno, kam klesol po oznámení o stroskotaní rokovaní. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1354 USD, keď predtým jeho kurz padol až na 1,1321 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1408 USD/EUR.
      

Podľa odhadov Commerzbank sa aktuálne pravdepodobnosť vystúpenia Grécka z eurozóny (takzvaný Grexit) zvýšila na 50 %. Napriek tomu v rekcii na to nezavládla na devízovom trhu panika, v ktorú dúfala grécka vláda, komentoval vývoj expert Commerzbank Ulrich Leuchtmann.
      

V priebehu dneška bude veľa závisieť od vývoja na trhu s dlhopismi štátov eurozóny. Ak nebudú dlhopisy ostatných krízou zasiahnutých krajín eurozóny, ako sú Španielsko alebo Portugalsko, výraznejšie reagovať na hroziace vystúpenie Grécka z menovej únie, Leuchtmann dokonca počíta so zotavením kurzu eura. "Potom sa bude Grexit interpretovať ako dôkaz, že Európa je schopná sankcionovať porušenie dohôd."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona