Kurz eura sa drží výrazne nad úrovňou 1,32 USD/EUR

NETKY.SK • 27 December 2012, 08:26 • 2 min
Kurz eura sa drží výrazne nad úrovňou 1,32 USD/EUR

Kurz eura sa drží výrazne nad úrovňou 1,32 USD/EUR

slovakia

left justify in out

img

Kurz spoločnej európskej meny sa drží výrazne nad úrovňou 1,32 USD/EUR. Finančné trhy sa sústredia predovšetkým na fiškálny spor v USA, informovala o tom agentúra DPA.

Dnes ráno sa euro predávalo po 1,3242 USD. To znamená, že dolár stál 0,7551 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok (24. 12.) referenčný kurz na 1,3218 (v piatok: 1,3209) USD/EUR.

Podľa maklérov môžu dnes na devízovom trhu vyvolať výrazné výkyvy aj len malé posuny pri rokovaniach medzi republikánmi a Bielym domom o rozpočtových otázkach. Americký prezident Barack Obama predčasne ukončil svoju vianočnú dovolenku a dnes sa vracia do Washingtonu. V prípade, že sa politickí lídri v USA nedohodnú do konca roka, príde od 1. januára k automatickému zvýšeniu daní a výdavkovým škrtom. Tento takzvaný fiškálny útes môže podľa odborníkov stiahnuť najväčšiu svetovú ekonomiku do recesie.

Informovala o tom agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona