Kurz eura sa drží nad úrovňou 1,09 USD/EUR

NETKY.SK • 11 Január 2016, 11:00 • 2 min
Kurz eura sa drží nad úrovňou 1,09 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny sa na začiatku nového týždňa držal na úrovňou 1,09 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0917 USD. To znamená, že jeho kurz zostal na úrovni z piatkového (8. 12.) večera. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz na 1,0861 (vo štvrtok: 1,0868) USD/EUR.

 

Experti Commerzbank tvrdia, že dôvodom, prečo dolár neposilňuje, sú turbulencie v Číne. "Americká centrálna banka koniec koncov už vlani demonštrovala, že pri procese rozhodovania zohľadňuje aj turbulencie v Číne," uvádza sa v analýze Commerzbank.

 

Od ECB sa naopak neočakávajú žiadne agresívne kroky na oslabenie spoločnej meny. To podľa expertov Commerzbank vysvetľuje tiež fakt, že euro je vyhľadávané ako "bezpečný menový prístav".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies