Kurz eura sa dnes ráno stabilizoval na 1,1113 USD/EUR

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:13 • 2 min
Kurz eura sa dnes ráno stabilizoval na 1,1113 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny sa po štvrtkovom (22. 10.) poklese vyvolanom Európskou centrálnou bankou (ECB) stabilizoval. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1113 USD, pričom v noci nadnes jeho kurz dočasne padol až na 1,1072 USD/EUR. ECB stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,1313 (v stredu: 1,1354) USD/EUR.

 

Prezident ECB Mario Draghi vo štvrtok ponechal otvorené dvere pre ďalšie uvoľnenie menovej politiky, ktoré by malo podporiť ekonomiku a rast spotrebiteľských cien. To malo negatívny vplyv na euro, ktorého kurz klesol. Najväčší tlak na spoločnú menu vyvolali podľa analytikov nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Draghiho slová, že ECB môže ešte viac znížiť depozitnú sadzbu, ktorá sa aktuálne nachádza na úrovni -0,20 %. Ďalšie oslabovanie eura je podľa expertov nepravdepodobné.

 

V priebehu dnešného dňa by mohli mať vplyv na dianie na devízovom trhu indexy nákupných manažérov (PMI) pre eurozónu, ktoré naznačia, ako sa vyvíja ekonomika v októbri. PMI sleduje aj ECB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies