Kurz eura sa aj napriek miernemu oslabeniu drží nad 1,09 USD/EUR

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 10:36 • 2 min
Kurz eura sa aj napriek miernemu oslabeniu drží nad 1,09 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny sa aj napriek miernym stratám drží nad úrovňou 1,09 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa ráno predávalo po 1,0930 USD, teda pri o niečo nižšom kurze ako v utorok (21. 7.) večer. To znamená, že dolár stál 0,9146 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,0867 USD/EUR.

 

Devízovému trhu by popoludní mohla dodať impulz správa z amerického realitného trhu. Vývoj na realitnom trhu je rozhodujúci pre náladu spotrebiteľov v USA, a tým aj pre ďalší vývoj ekonomiky. Ak bude americká ekonomika naďalej solídne rásť, centrálna banka (Fed) ešte tento rok zvýši úrokové sadzby. Väčšina analytikov počíta s prvým zvýšením sadzieb už v septembri, finančné trhy počítajú s o niečo neskorším termínom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies