Kurz eura pred dnešným rozhodnutím ECB klesol na 1,0590 USD/EUR

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:38 • 2 min
Kurz eura pred dnešným rozhodnutím ECB klesol na 1,0590 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny oslabil pred dnešným s napätím očakávaným rozhodnutím Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB).

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0590 USD, čo je o niečo menej ako v stredu (2. 12.) večer. To znamená, že dolár stál 0,9444 eura. ECB stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,0612 USD/EUR.

 

Devízový trh sa dnes sústredí na menovú politiku v eurozóne. Rada guvernérov ECB dnes tesne popoludní po dvojdňovom zasadnutí oznámi svoje rozhodnutie týkajúce sa nastavenia menovej politiky. Experti po početných signáloch zo strany predstaviteľov ECB počítajú s ďalším uvoľnením už aj tak mimoriadne expanzívnej menovej politiky. Zostáva však otvorené, ktoré opatrenia ECB prijme v boji proti dlhodobo nízkej inflácii. Mnohí analytici očakávajú, že banka rozšíri v marci spustený program nákupu cenných papierov a ešte viac zníži úrokové sadzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies