Kurz eura mierne vzrástol na 1,1030 USD/EUR

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 11:20 • 2 min
Kurz eura mierne vzrástol na 1,1030 USD/EUR

FRANKFURT - Pred dnešným rozhodovaním Európskej centrálnej banky (ECB) o úrokových sadzbách kurz spoločnej európskej meny mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa ráno predávalo po 1,1030 USD, teda pri o niečo vyššom kurze ako v stredu (20. 7.) večer. Dolár stál 0,9067 eura. ECB stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,1013 USD/EUR.

 

Finančné trhy sa dnes sústredia na zasadnutie Rady guvernérov ECB, ktorá rozhoduje o nastavení menovej politiky v eurozóne. Neočakávajú sa žiadne veľké kroky. ECB by však mohla reagovať na nedostatok na dlhopisovom trhu, ku ktorému príde v dohľadnom čase, a upraviť svoj program nákupu cenných papierov. Na tlačovej konferencii po skončení zasadnutia sa šéf ECB Mario Draghi zrejme bude venovať aj dôsledkom brexitu a problémom talianskych bánk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies