Kurz eura mierne klesol, zostáva však nad úrovňou 1,07 USD/EUR

NETKY.SK • 20 November 2015, 11:01 • 2 min
Kurz eura mierne klesol, zostáva však nad úrovňou 1,07 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny po štvrtkových (19. 11.) ziskoch opäť mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kurz však aj dnes ráno zostal nad úrovňou 1,07 USD/EUR a euro sa predávalo po 1,0717 USD. V stredu (18. 11.) padol jeho kurz až na 1,0617 USD/EUR, čo bolo najmenej od polovice apríla. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,0687 (v stredu: 1,0666) USD/EUR.

 

Devízový trh v súčasnosti špekuluje, čo podniknú americká centrálna banka (Fed) a ECB na svojich decembrových zasadnutiach. V USA sa blíži prvé zvýšenie úrokových sadzieb od finančnej a hospodárskej krízy. Naopak, v eurozóne sa počíta s ďalším uvoľnením menovej politiky.

 

Vo štvrtok zverejnený protokol z posledného zasadnutia Rady guvernérov ECB nevniesol do toho, čo asi banka spraví v decembri, viac svetla. Okrem rozšírenia programu cenných papierov sa diskutuje aj o ďalšom znížení depozitnej sadzby, ktorá je už v negatívnom teritóriu a aktuálne sa nachádza na úrovni -0,20 %. To povedal prezident ECB Mario Draghi po poslednom zasadnutí Rady guvernérov koncom októbra a vo štvrtok to potvrdil aj hlavný ekonóm a člen Výkonnej rady ECB Peter Praet.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona