Kurz eura mierne klesol na 1,1329 USD/EUR

NETKY.SK • 22 Október 2015, 08:51 • 2 min
Kurz eura mierne klesol na 1,1329 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol pred dnešným rozhodovaním Európskej centrálnej banky (ECB) o nastavení menovej politiky. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1329 USD. V noci nadnes sa jeho kurz krátkodobo dostal až na 1,1351 USD/EUR. ECB stanovila v stredu (21. 10.) napoludnie referenčný kurz na 1,1354 (v utorok: 1,1373) USD/EUR.

 

Trh zaujal pred zasadnutím Rady guvernérov ECB vyčkávacie stanovisko. Nedá sa však očakávať rozšírenie programu nákupu dlhopisov, uviedla devízová expertka Commerzbank Thu Lan Nguyen vo svojom komentári. Proti hovorí pozitívny vývoj v ekonomike eurozóny v uplynulých mesiacoch, rovnako ako vyjadrenia predstaviteľov ECB, ktorí signalizovali, že je na to ešte príliš skoro.

 

Analytička Commerzbank však upozornila na to, že nemôžeme ani očakávať posilnenie eura, keďže šéf ECB Mario Draghi zrejme vyjadrí svoje obavy týkajúce sa slabej inflácie a ochladenia rozvíjajúcich sa ekonomík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona