Kurz eura mierne klesol na 1,0745 USD/EUR

NETKY.SK • 6 December 2016, 11:57 • 2 min
Kurz eura mierne klesol na 1,0745 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes mierne klesol po výrazných ziskoch z pondelka (5.12.).

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0745 USD, pričom v pondelok večer sa jeho kurz dostal až na takmer 1,08 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,0702 (v piatok 1,0642) USD/EUR.

 

Spoločná európska mena počas pondelka výrazne posilnila aj napriek tomu, že Taliani v referende odmietli reformu ústavy. "Nakoniec nebol žiaden dôvod na paniku. Neprišlo k novému prepuknutiu dlhovej krízy a v najhoršom prípade to dá ECB aj tak do poriadku," komentovala expertka Commerzbank Antje Praefckeová uvoľnenú reakciu trhov. ECB podľa nej vo štvrtok (8.12.) ohlási predĺženie programu nákupu dlhopisov a potlačí aj posledné pochybnosti. "Takže euro si môže ešte niekoľko dní užívať svoju aktuálnu silu."

 

Navyše spoločnú európsku menu podporili aj pozitívne údaje z nemeckej ekonomiky. Nemecký výrobný sektor v októbri získal výrazne viac objednávok, než sa čakalo. Nové objednávky vzrástli o 4,6 %, pričom ekonómovia počítali so zvýšením len o 0,6 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies