Kurz eura klesol na 1,0955 USD/EUR

NETKY.SK • 20 Október 2016, 11:03 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0955 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny pokračuje v poklese. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kurz eura dnes ráno padol až na 1,0955 USD/EUR, čo bolo najmenej od konca júla. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu (19. 10.) napoludnie referenčný kurz na 1,0979 USD/EUR.

 

Mexické peso dokázalo zvýšiť svoje zisky z uplynulého týždňa. Dnes ráno vzrástol jeho kurz k doláru na najvyššiu úroveň od začiatku septembra. Dôvodom bol tretí televízny duel medzi kandidátmi na amerického prezidenta Hillary Clintonovou a Donaldom Trumpom. Podľa prieskumu ho vyhrala Clintonová. Mexická mena je považovaná za barometer nálady pre voľby amerického prezidenta. Zvolenie Trumpa by totiž malo negatívny vplyv na Mexiko.

 

Trh dnes čaká na zasadnutie Rady guvernérov ECB, ktorá vo Frankfurte nad Mohanom rokuje o nastavení menovej politiky v eurozóne. Experti nepočítajú so žiadnymi dôležitými rozhodnutiami. Dôležitá však bude následná tlačová konferencia šéfa ECB Maria Draghiho, na ktorej by mohol naznačiť budúcnosť programu nákupu dlhopisov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona