Kurz eura klesol na 1,0767 USD/EUR

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 11:36 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0767 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol po odložení dôležitého hlasovania v americkom Kongrese o zrušení Obamovej zdravotnej reformy. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0767 USD, teda o niečo nižšie než vo štvrtok (23. 3.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,0786 (v stredu: 1,0807) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Mierne zotavenie dolára malo negatívny vplyv na euro. Investori reagovali pokojne na odloženie hlasovanie v americkej Snemovni reprezentantov o zdravotnej reforme administratívy prezidenta Donalda Trumpa. Hlasovanie sa presunulo zo štvrtka na dnešný deň. Ukázalo sa totiž, že mnoho republikánov by hlasovalo proti navrhnutej revízii zdravotnej reformy predchádzajúceho prezidenta Baracka Obamu (takzvanej Obamacare).

 

Finančné trhy považujú hlasovanie za lakmusový papierik uskutočniteľnosti reformných plánov novej administratívy. Ak si vláda nedokáže zabezpečiť väčšinu ani pri reforme Obamacare, hrozí, že ďalšie iniciatívy takisto stroskotajú. Finančné trhy zaujíma predovšetkým Trumpom sľubované zníženie daní a zvýšenie výdavkov na infraštruktúru.

 

Dolár podporili vyjadrenia predstaviteľa americkej centrálnej banky (Fed) Johna Williamsa. Williams v rozhovore pre denník Wall Street Journal (WSJ) uviedol, že si v tomto roku dokáže predstaviť ďalšie tri alebo dokonca štyri zvýšenia úrokových sadzieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies