Kurz eura klesol na 1,0761 USD/EUR

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:34 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0761 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes klesol. Euro sa neskoro popoludní predávalo po 1,0761 USD, pričom v rannom obchodovaní sa jeho kurz pohyboval nad hranicou 1,08 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,0748 (v utorok: 1,0859) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9304 (0,9209) eura.

slovakia

left justify in out

Podľa obchodníkov dôvodom oslabenia spoločnej meny boli mediálne správy, ktoré signalizovali, že ECB bude ešte dlho pokračovať v mimoriadne uvoľnenej menovej politike. Minulý týždeň kurz eura naopak výrazne vzrástol, pretože investori počítali s tým, že ECB začne sprísňovať menovú politiku skôr, než sa doteraz predpokladalo.

 

Euro dnes nepodporili ani údaje z francúzskej a talianskej ekonomiky, odkiaľ prišli pozitívne indikátory dôvery. Spotrebiteľská dôvera vo Francúzsku a podnikateľská a spotrebiteľská dôvera v Taliansku sa vyvíjali lepšie, než sa čakalo. Talianska podnikateľská dôvera v marci vyskočila na najvyššiu úroveň za 9 rokov.

 

Britská libra, ktorá sa ešte predpoludním nachádzala pod veľkým tlakom, popoludní zmazala časť strát. Británia dnes podala oficiálnu žiadosť o vystúpenie z Európskej únie (EÚ). "Zdá sa, že prinajmenšom účastníkom trhu začína svitať, akou mamuťou úlohou bude brexit," uviedla devízová expertka Commerzbank Thu Lan Nguyenová. Dodala, že libra by mohla v najbližšom čase pokračovať v poklese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies