Kurz eura klesol na 1,0604 USD/EUR

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 17:40 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0604 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny stratil dočasné zisky a klesol. Euro sa podvečer predávalo po 1,0604 USD, pričom jeho kurz sa dnes dostal až na 1,0640 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,0592 (v piatok: 1,0565) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9441 (0,9465) eura.

 

Na predpoludňajšie obchodovanie medzi eurom a dolárom mala vplyv francúzska politika. Bývalý premiér Alain Juppé dal jasne najavo, že sa nehodlá zúčastniť prezidentských volieb. Predtým sa vynorili špekulácie, že Juppé by mohol nahradiť kandidáta republikánov Francoisa Fillona, ktorého šance na víťazstvo v uplynulých týždňoch prudko klesli pre obvinenia, že fiktívne zamestnával svoju manželku.

 

Finančné trhy považujú za riziko prípadné víťazstvo Marine Le Penovej. Šéfka Národného frontu totiž požaduje vystúpenie krajiny z eurozóny. Podľa aktuálnych prieskumov má najväčšie šance na víťazstvo bývalý minister hospodárstva Emmanuel Macron. Prezidentské voľby vo Francúzsku sa budú konať koncom apríla a začiatkom mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies