Kurz eura klesol až na 1,0847 USD/EUR

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 09:32 • 2 min
Kurz eura klesol až na 1,0847 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno zostal pod tlakom a padol až na 1,0847 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro neskôr zmazalo časť strát a predávalo sa po 1,0856 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok (1. 3.) napoludnie referenčný kurz na 1,0872 (v pondelok: 1,0888) USD/EUR.

 

Na devízovom trhu zostáva dominantnou témou menová politika, uviedla expertka Commerzbank Thu Lan Nguyen. V marci sa budú konať zasadnutia menových výborov ECB aj americkej centrálnej banky (Fed). Slabé údaje z ekonomiky eurozóny čoraz viac zvyšujú tlak na ECB, aby ešte viac uvoľnila menovú politiku, zdôvodnila Nguyen oslabovanie eura. Navyše v poslednom čase o niečo vzrástli očakávania týkajúce sa zvýšenia úrokových sadzieb v USA.

 

Nečakane pozitívny vývoj nálady v priemysle a nárast stavebných výdavkov v USA podporili dolár už v utorok a mali negatívny vplyv na spoločnú európsku menu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies